اسکیس مد به طراحی فیگور با اندام ایده آل گفته میشود که بر تن آن لباس و اکسسوری مورد نظر طراح رسم شده است. به بیان دیگر طراح به واسطه اسکیس، ایده اولیه مورد نظر خود را به نمایش میگذارد. معمولا رسم اسیکس را با استفاده از مداد یا خودکار بر روی کاغذ رسم میکنند، و یا اینکه از طریق نرم افزارهای مختلف مانند ادوبی ایلاستریتر و ادوبی فوتوشاپ فرایند رسم را در کامپیوتر به انجام میرسانند.
اسیسکس مد جایگاه مهمی در طراحی لباس و دنیای فشن دارد. چراکه طراح به واسطه آن ایده و طرح اولیه را بر روی کاغذ یا کامپیوتر پیدا می کند و پیش از اتخاذ تصمیم نهایی، خطاهای آن را برطرف میکند. علاوه بر طراحان لباس، تصویرسازان مُد نیز از اسکیس در به چاپ رساندن طرحایشان در مجلات مد استفاده میکنند.
طراحی اسکیس مد
برای تبدیل شدن به یک طراح لباس حرفهای، از جمله مهارت و هنر هایی که باید در آن خبره شد، خلق اسکیس است. برای کشیدن اسکیس باید بسیار تکرار و تمرین کرد. تلاش کنید که بین چشم ها و دست هایبتان هماهنگی ایجاد کنید؛ این عمل باعث تقویت مهارت طراحی لباس شما میشود. برای شروع کار میتوانید از خلقِ اسکیس آشنایانتان اقدام کنید.
در طراحی اسکیس مد از فاکتورهایی استفاده کنید که هر کدام از عناصرش بیانگر زیبایی شناسی مختص به خودتان باشد. شما میتوانید این نکته را در بسیاری از طرح های طراحان مطرح لباس مشاهده کنید. عوامل زیادی مشخص کنندۀ استایل خاص فرد شما میباشد، تنها باید استایل منحصربه فردتان را انتخاب کنید و بیافرینید.
باید به اندازه ها و نسبت های بدن توجه نمایید. مطالعه کتوب بیولوژی بدن انسان شما را تا حد زیادی در مسیر شناخت آناتومی بدن راهنمایی خواهد کرد. علاوه بر آن میتوانید از طرح های طراحان دیگر که یا عکس های مختلفی که در مجله های مُد منتشر می شوند، نگاهی بیندازید تا کم کم، بتوانید استایل و سبک مختص به خودتان را طراحی کنید.
نکاتی برای طراحان مبتدی
پیش از آغاز هر کاری لازم است وسایل مقدمات آن را آماده نمود. در ابتدا برای طراحی اسکیس مد باید یک مداد مناسب انتخاب کرد. مدادهای خانواده H، به دلیل بافت نرفمی که دارند بهترین گزینه برای رسم تصویر میباشند. با استفاده از این مدادها میتوان سایه روشن های موردنظر را بدون آنکه فرورفتگی در کاغذ ایجاد کند، رسم و یا به راحتی پاک کرد. مداد H2 نیز گزینۀ بسیار خوبی است.
برای داشتن یک رسم بینقص نباید مداد را بروری کاغذ فشار داد یا اینکه با استفاده از خودکار شروع به طراحی نمود. کاغذ ضخیم و پاک کن باکیفیت نیز از دیگر ابزار مهم برای طراحی اسکیس مد میباشند. مدادرنگی، ماژیک رنگی یا خودکار رنگی هم برای رنگ آمیزی طرح ضروریاند.
حال باید یک Croquis بکشید. Croquis، طرح و مدل اولیه از فیگور است که در ادامه شما ایده های موردنظرتان را بر روی آن پیاده میکنید. فیگور موردنظر میتواند ایستاده، نشسته، خم شده یا در حال راه رفتن باشد. انواعی از Croquis ها در سایت های مختلف میباشند که میتوانید از آن ها استفاده کنید؛ حتی میتوانید خودتان آن ها را رسم کنید. توجه داشته باشید که فیگوری که انتخاب میکنید باید با طرحتان متناسب باشد تا بتواند جزئیات و مشکلات را برای شما نمایش دهد.
ابعادِ فیگور
برای طراحی اسیکس مد باید ابعاد و اندازۀ فیگور را بدانید. برای این منظور ابتدا بالا و و پایین کاغذ را خالی بگذارید؛ سپس، Centerline بصورت عمودی و افقی رسم نمایید. کاغذ را از وسط تا کنید تا به صورت دقیق نصف شود. سر و نیم تنه بالایی فیگور را در بالای خط رسم کنید و پاها را در نیمۀ پایین خط بکشید.
ترسیم بالا تنه فیگور
قسمت بالا تنه Centerline را به چهار قسمت تقسیم کنید. یک چهارم ابتدایی شامل سر فیگور میشود. کمی از یک چهارم اول و کمی از یک چهارم دوم را برای ترسیم گردن فیگور خالی بگذارید. از قسمت پایین نیز اندازۀ یک سر را به ترسیم پاها اختصاص دهید.
برای آغاز کار بهتر از لگن شروع کنید. برای ترسیم لگن، ابتدا یک مربع متناسب با سایز لگن که میخواهید، رسم کنید. درواقع فرض کنید مربع همان لگن است و با توجه به فیگوری که مدنظر دارید آن را بزرگ، کوچک و یا چپ و راست کنید. سپس به ترسیم شانه ها و نیم تنۀ بالا بپردازید. برای رسم آن ابتدا خطوط نیم تنه را از دو گوشۀ مربع لگن به سمت بالا کشیده، در وسط راه، کمی خط را انحنا داده تا باریکی کمر شکل گیرد.
در اسکیس مد هنگامی که نوبت به ترسیم شانه ها رسید، شیب خط را به سمت بیرون متمایل کنید. درست مانند اندام واقعی، پهنای شانه باید به اندازۀ پهنای لگن باشد. در هنگام طراحی سر و گردن، پهنای گردن باید یک سوم پهنای شانه و نصف طول سر باشد. لازم به ذکر است در طراحی اسکیس مد هرچه سایز سر فیگورتان بزرگ تر باشد، جوانتر و شادابتر به نظر می رسد.
طول بازو و ساق دست باید بیشتر از طول بالا تنۀ و بیشتر از طول بازو و ساق دست یک انسان واقعی باشد. این عمل موجب میشود فرم بدن فیگورتان ایده آل تر بنظر برسد. در آخر هم دست و انگشتان را ترسیم کنید.
زمانی که طراحی بالا تنه اسکیس مد تمام شد، طرح خود را با سایر مدل های موجود در وب سایت ها و مجلات مقایسه کنید. دقت داشته باشید که طول بالاتنه باید دو برابر سر باشد.
ترسیم پایین تنه فیگور
پایین تنه متشکل از ران و ساق پاها میباشد. این قسمت از بدن، بلندترین اندام هر شخص را شامل میشود که باید در طراحی اسکیس مد نیز رعایت شوند؛ البته تصویرگران مد این قسمت را از حالت طبیعی بدن بلندتر میکشند. به طور کلی پا از دو قسمت اصلی ران (از انتهای لگن آغاز تا زانوها) و ساق پا (از انتهای زانو تا قوزک پا) تشکیل شده است.
عرض پهنترین قسمت ران باید به اندازۀ عرض سر باشد. هرچه خط را به سمت زانو پیش میبریم، از پهنا کاسته و خطوط به هم نزدیکتر میشوند. در نزدیک ترین قسمت به زانو، پهنای ران به اندازۀ یک سوم از بزرگ ترین ناحیه ران است. همچنین در قسمت ساق پا هر چه به سمت مچ پا پیش میرویم، از پهنای ساق کم میشود. پهنای قوزک پا به اندازۀ یک چهارم پهنای سر است.
در مرحله آخر نیز خطوط اضافی را پاک کنید وجزئیات فیگور مانند ترقوه، دست ها و عضلات شکمی را به طرحتان اضافه کنید.
آخرین قدم
برای ترسیم لباس برروی بدن فیگور، طوری باید این فرایند صورت گیرد که انگار واقعا این لباس بر تن فیگور شده است. درنواحی که لباس روی آرنج، شانه ها، مچ پا، مچ دست و کمرقرار دارد باید کمی چین خوردگی ترسیم کرد. همچنین به جنس پارچه موردنظرتان نیز باید دقت کنید. به عنوان مثال پارچه های نازک و ابریشمی به طور موج دار بر روی بدن مینشینند که شما باید این نکته را نیز در اسکیس مد رعایت کتید.
خطوط مختلف را باید بشناسید تا بتوانید انواع پلیسه، چین و چروک یا تاخوردگی را در طرحتان مشخص کنید. در آخر، خطوطی را که میخواهید باقی بمانند را با خودکار مشکی، پررنگ کرده و رنگ آمیزی را آغاز کنید. رنگ آمیزی را می توان با ماژیک، خودکار و مداد رنگی انجام داد. دقت داشته باشید که در قسمت های عمیقتر و نواحی که چین و چروک بیشتری دارند باید از رنگ های تیره و روشن استفاده کرد تا قسمت ها برجسته به تصویر کشیده شوند.
در پایان طراحی لباس میتوانید اکسسوری های مورد نظر خود را به اسکیس بیافزاید تا استایل مورد نظرتان کاملاً مشخص شود. مو، عینک دودی و آرایش، مرحلۀ آخر کار هستند و به طرحتان زندگی می بخشند.
نکاتی در مورد اسکیس مد
- اسکیس شما باید ابعاد و زاویه های مختلف لباس را شامل شود. گاهی طرح پشت و جلوی لباس به تنهایی کافی نیست و برای نمایش و درک جزئیات لازم است زوایای مختلف آن را درک کنید.
- در صورت نیاز، باید اسکیس داخل لباس را نیز طراحی کنید. این طرح میتواند شامل محل قرار گرفتنِ جیب های داخلی، مارک لباس و هر آنچه در نمای بیرونی مشخص نیست باشد.
- تا جایی که میتوانید به جزئیات بپردازید و خطوط غیر ضروری را حذف کنید.
- همۀ درز و دوخت های لباس باید مشخص باشند. درزهای لباس را باید با خطوط پر رنگ مشخص نمایید.
- در طراحی لباس تان از سایه استفاده نکنید. در عوض، برای نمایشِ طرحتان، از اسکیس های سیاه و سفید بهره ببرید.
- طرح سیاه و سفید می تواند مدل لباستان را به طور کامل نمایش دهد.