به عنوان یک طراح، مطالعه روانشناسی رنگ صورتی به ما کمک میکند تا متوجه شویم که در چه زمانی میتوانیم از این رنگ در طرح هایمان استفاده کنیم. به طوری که بیشترین تاثیر را بر روی روحیه، احساسات، رفتار و عکس العمل مخاطب بگذارد. رنگ صورتی غالباً به عنوان رنگ زنانگی شناخته میشود که میتواند احساساتی نظیر آرامش، عشق و مهربانی را در فرد القاء کند.
رنگمایه های مختلفی از این رنگ میتواند احساسات کاملاً متفاوتی را در اشخاص ایجاد کند. بطوری که سایه های کمرنگتر از رنگ صورتی، به طرز عجیبی میتوانند حس آرامش را توصیف کنند. در مقابل، سایه هایی از این رنگ که پررنگتر هستند، میتوانند جنب و جوش را تداعی کنند. رنگ صورتی از ترکیب رنگ قرمز و سفید بدست میآید به همین منظور این رنگ میتواند حامل برخی انرژی و ویژگی هایی باشد که در قرمز و سفید وجود دارد.
روانشناسی رنگ صورتی، رنگی آرامش بخش
زمانی که نام رنگ صورتی عنوان میشود، ذهن ها به سمت نوعی حس عاشقانه همراه با آرامش خاصی میرود. آرامشی که بواسطه این رنگ القا میشود باعث شده تا از آن در بسیاری از امکان خاص استفاده شود. برای مثال از رنگ صورتی در برخی از زندان ها بکار گرفته میشود تا میزان آن حس ترس و اضطراب زندانیان بواسطه ایجاد حس آرامش در آنها، کمتر شود. البته محققان روانشناسی رنگ صورتی به این موضوع پی بردهاند که تاثیر این رنگ در میان زندانیان در مواجه اولیه بیشتر است، و در تکرار بیش از حد، باعث برانگیختگی و عصبانیت آنها میشود.
مفهوم رنگ
معنا و مفهومی که هر فردی از هر چیزی برداشت میکند، کاملا بستگی به تجربیات او دارد. این موضوع کاملاً نیز در بحث رنگ ها نیز وجود دارد. تأثیر و روانشناسی که افراد از رنگ ها مانند رنگ صورتی میپذیرند، ارتباط مستقیمی با تجربیات فردی، ترجیحات و تأثیرات فرهنگی دارد.
افرادی که تمایل به رنگ صورتی (یا هر رنگ دیگری) دارند، معمولا دارای تجربه خوشایندی در گذشته با این رنگ بودهاند. در مقابل، کسانی که این رنگ را دوست ندارند، میتواند به این دلیل باشد که در گذشته تجربه ناخوشایندی را در هنگام مواجهه با این بدست آوردهاند.
خصوصیات رنگ صورتی
شادی:
بسیاری از افراد رنگ صورتی را به رنگی که سرشار از شادی و جنب و جوش است، معرفی میکنند. از نظر این افراد، رنگ صورتی دارای یک نفوذ پرقدرت و عمیقی است که آنها را از تمام وجود شاد میکند. علاوه بر آن در برخی از تحقیقات روانشناسی صورت گرفته در بحث رنگ صورتی، بسیاری از افراد با دیدن این رنگ، حسی که در خانه خود و یا یک مکان دوستانه قرار دارند را توصیف کردهاند. درواقع مکان هایی که هیچ جای نگرانی در آنها وجود ندارد. شما میتوانید از این توصیف و ویژگی برای بکار گیری از رنگ صورتی در طرح هایتان، استفاده کنید.
خلاق:
روحیه خلاقانه و هنری، یکی دیگر از خصوصیات رنگ صورتی است. شما به عنوان طراح لباس میتوانید برای مشتریانی که روحیه هنری و خلاقی دارند، لباس هایی با تنالیتۀ صورتی طراحی کنید. به این ترتیب میتوانید در بیشتر برانگیخته شدن احساس و ذهن خلاق این افراد تاثیر گذار باشید.
زنانه و پر جنب و جوش:
رنگ صورتی از گذشته تا به الان به عنوان یک رنگ با حس و حال زنانه شناخته میشده است. تا حد زیادی این موضوع ریشه در کودکی ما دارد؛ اینکه بیشتر اسباب بازی و یا لباس های دختران به رنگ صورتی است اما برای پسران به رنگ های آبی، سبز و یا زرد میباشد. جذابیت یک زن و پر جنب و جوشی و ظرافت او میتواند در تنالیته رنگ صورتی جای داشته باشد.
بسیاری از خانوم ها معتقد هستند که بدون در نظر داشتن سن و سالشان، رنگ صورتی کمرنگ نوعی احساس شجاعت در آنها القا میکند. بنابراین اگر یک طراح لباس هستید و مخاطبی با سن بالا دارید، کاملا در استفاده از تنالیته رنگ صورتی آزاد هستید. از این طریق میتوانید طرح هایی متفاوت برای افراد با سنین بالاتر داشته باشید.
کودکانه:
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، دنیای کاودکانه، خصوصاً دختر بچه ها، مملوء از رنگ صورتی است. بر این اساس اگر به عنوان طراح لباس کودکان مشغول به آموزش و یا فعالیت هستید و طراحی لباس میکنید، از رنگ صورتی به هیچ عنوان غافل نشوید. شما حتی میتوانید در قسمت هایی از لباس پسران نیز از رنگ صورتی استفاده کنید تا به این ترتیب، روانشناسی و حس های زیبای این رنگ را به پسران نیز انتقال دهید.
طراوت بخش:
رنگ صورتی در طراحی لباس بهاره و تابستانه بسیار استفاده میشود. چراکه بیانگر گل های بهاری، شادی، تازگی و طراوت است. بواسطه استفاده کردن از این رنگ در طراحی های خود، خصوصاً طراحی لباس تابستانه، متوانید این حس تازگی را در مخاطبی ایجاد کنید.
سرخوشی:
همانطور که اشاره شد، رنگ صورتی از ترکیب رنگ قرمز و سفید به دست میآید که خلوص این رنگ کاملا بستگی به میزان رنگ سفید یا قرمز دارد. در نتیجه میتوان گفت رنگ صورتی جزئی از خانواده رنگ قرمز است و دارای برخی ویژگی های آن میباشد. رنگ صورتی در تناژ پر رنگ خود همانند رنگ قرمز میتواند احساس مجذوبیت، سرخوشی و جسارت را با خود به همراه داشته باشد.
رنگ صورتی طیف وسیعی از احساسات را در میان افراد ایجاد میکند که در همۀ آنها، احساس آرامش یک حس مشترک است. روانشناسی این رنگ، دلیل آنکه افراد مختلف، واکنش های متفاوتی را نسبت به رنگ صورتی نشان میدهند ریشه در گذشته و تجربیات آنها عنوان کرده است. بنابر این به عنوان یک طراح لباس وظیفه دارید با ویژگی ها و خصوصیات مشتریانتان آشنا باشید تا بتوانید بهترین رنگ از تنالیتۀ صورتی را برای طراحی لباس آنها انتخاب کنید.