دوربین های عکاسی ماکرو دارای ویژگی های خاصی میباشند که از طریق آن میتوان کلوز آپ های بسیار هیجان انگیزی از سوژه های کوچک، مانند گل و حشرات تهیه کرد. درواقع عکاسی ماکرو به مجموعه عکاسی از اشیاء بسیار کوچک مانند قطرات آب، حشرات، گل و … گفته میشود که برای ثبت آنها چه در طبیعت و چه در استودیو عکاسی، سوژه باید به اندازه کافی بزرگ شود.
عکاسی ماکرو نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد و هرکسی نمیتواند از پس این نوع عکاسی بر بیابد. نام بسیاری از دوربین هایی که در ادامه میخواهیم برای شما معرفی کنیم، برایتان آشنا است. این دوربین ها قابلیت بالایی در عکاسیmacro دارند و بواسطه آنها میتوان تصاویر زیبا و خارق العادهای گرفت. البته تنها داشتن دوربین حرفهای برای این منظور کافی نیست و باید با نحوه کادربندی، تنظیمات فوکوس، عمق میدان، نورپردازی و سایر تکنیک های عکاسی آشنا باشید.
بهترین دوربین ها برای عکاسی ماکرو به شرح زیر میباشند:
دوربین DSLR یا بدون آینه برای عکاسی ماکرو
هر دوی دوربین های DSLR و دوربین های بدون آینه از بهترین دوربین ها برای عکاسی ماکرو میباشند و عملکرد خوبی دارند. نکته مهمی که در انتخاب دوربین وجود دارد این است که دوربینی را باید برگزید که امکان استفاده از یک لنز ماکرو خوب را بدهد، و در بهترین حالت، طی مدت زمان بین دیدن سوژه، فشار دادن دکمه شاتر و ثبت تصویر کمترین لگ ممکن را داشته باشد.
در گذشته به دلیل آنکه دوربین های DSLR دارای منظره یاب های الکترونیکی با کمترین میزان لگ بودند و همچینن دوربین های بدون آینه فاقد لنزهای ماکرو بودند، استفاده از دوربین های DSLR نوعی مزیت محسوب میشد. همچنین در مطلب دوربین DSLR و دوربین بدون آینه ، تفاوت این دوربین و مزایا و معایب هرکدام را شرح دادهایم.
البته این تفاوت ها بسیار ناچیز است و نمیتوان به آن اکتفا کرد. دوربین های بدون آینه دارای مزایایی نظیر تعیین سریع وضوح و نوردهی فلاش، بازبینی از عکسها بدون برداشتن چشم از منظره یاب و افزایش فوکوس است. برای عکاسی ماکرو، فوکوس دستی مناسبتر است که درباره آن در مطلب فوکوس در عکاسی ماکرو به طور کامل صحبت کردهایم. دوربین بدون آینه به شما نشان میدهد کدام قسمتهای سوژه شما در فوکوس هستند.
اگر میخواهید دوربین دوربین بدون آینه تهیه نمایید، باید دوربینی با منظره یاب الکترونیکی بخرید. چراکه تلاش برای ثبت و ثابت نگه داشتن یک عکس ماکرو با صفحه نمایش LCD عقب، به خصوص در بزرگنمایی هایی مانند 1:1، یک کابوس میباشد. البته دوربین های بدون آینه با منظره یاب الکترونیکی معمولاً قیمت بیشتری نسبت به دوربین های DSLR رقیب دارند. با اینحال هرگز دوربینی را نمیتوان پیدا کرد که عکسبرداری در این سبک دشوار را برای افراد مبتدی تضمین کند.
دوربین های فول فریم یا کراپ
اگر قصد دارید با بیشترین بزرگنمایی ممکن عکاسی کنید، دوربین های فول فریم معمولا برای عکاسی ماکرو زیادی هستند. حتی Nikon D850 با 46 مگاپیکسل قادر نیست که با جزئیات ماکرو دوربین Nikon D7500 20 مگاپیکسلی تطابق داشته باشد. زیرا دوربین نیکون D7500 از تراکم پیکسلی بیشتری برخوردار است. بالاترین تراکم پیکسلی، فاکتوریست که حداکثر جزئیاتی را که میتوانید از سوژه خود بدست آورید را تعیین می کند.
سنسور بزرگ D850 با اینکه تعداد پیکسل های بیشتری نسبت به D7500 دارد اما از پیکسل های کمتری در هر میلی متر برخوردار است. در بسیاری از شاخه های عکاسی، پیکسل های بزرگتر و تعداد پیکسل های بیشتر ترجیح داده می شوند. اما در عکاسی ماکرو 1:1، مهمترین موضوع در رابطه با پیکسل، میزان تراکم آن است.
با این حال، دوربین های فول فریم یا کراپ نیز برای عکاسی ماکرو عالی میباشند. اگر عکس هایی با حداکثر بزرگنمایی نمیگیرید، آنها هنوز هم تمامی مزایای معمول خود را نسبت به سنسورهای کوچکتر دارند. در نتیجه، یک دوربین فول فریم (FX) هنوز هم به طور کلی برای عکس های macro بهتر از دوربینهای کراپ سنسور (DX) یا (aps-c) است. البته در سایر سبک ها و شاخه های عکاسی، وضعیت متفاوتی وجود دارد.
دوربین کانن یا نیکون عکاسی ماکرو
در تمامی سبک های مختلف عکاسی، کانن canon و نیکون nikon، سونی soney و … از نظر کیفیت به قدری رقابت نزدیکی دارند که دقیقا نمیتوان گفت کدام یک بهتر است. مسلما این دوربین ها تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند اما به ندرت پیش میآید که دوربینی نقصی داشته باشد که عکاسی را برای کاربران معمولی عذاب آور کند. این موضوع در رابطه با عکاسی ماکرو نیز صدق میکند.
دوربین های کانن canon دیافراگم را مانند سایر دوربین های برندهای دیگر محاسبه نمی کنند. برای مثال زمانی که با بزرگنمایی های بالایی مانند 1:1 عکاسی میکنید، دوربین های canon مقدار دیافراگم شما را اشتباه میخوانند. ممکن است این دوربین به شما حالت f/11 را نشان دهد، اما همه چیز در مورد فاکتورهایی مانند پراش، عمق میدان و نوردهی طوری است که انگار در حال عکاسی با f/22 هستید.
این موضوع به این خاطر است که دیافراگم در هر لنزی، شروع به انجام کارهای غیرمنتظره در چنین بزرگنمایی بالایی میکند. به بیان دیگر دیافراگم شما از نظر فیزیکی یک اندازه خاصی است، اما مانند اندازه دیگر عمل می کند. نیکون، سونی و دیگر سایر سازندگان دوربین عکاسی، همگی دیافراگم صحیح را به شما می گویند، در حالی که دوربین کانن اینطور نیست. در نتیجه هنگامی عکاسی ماکرو با دوربین های کانون باید به این نکته دقت داشته باشید که عدد واقعی دیافراگم با آنچه نشان میدهد متفاوت است. هر چه بیشتر بزرگنمایی ها را دستکاری کنید، این مشکل بیشتر میشود.