عکاسی مدلینگ که به عکاسی مد و یا فشن نیز شناخته میشود یکی از سبک های عکاسی بوده و از اساسیترین ملزومات صنعت مد و فشن محسوب میشود. این نوع سبک عکاسی از نکات ریز و درشت بسیاری برخوردار بوده و برخلاف تصورات بسیار سخت میباشد. زیرا رقابت در عکاسی مد نسبت به سایر سبک ها بسیار زیاد است و به همین نسبت چالش ها و سختی هایی که در این سبک وجود دارد از سایرین زیادتر میباشد.
عکاسی فشن دارای نکات بسیاری می باشد که به روش های مختلفی در کشور مان آموزش داده میشود. این شیوه عکاسی با زیبایی خاصی که دارد مورد توجه افراد بسیاری قرار میگیرد. در میان حرفه های مختلفی که امروزه بیشتر در بین جوانان محبوب می باشد عکاسی است که با ذوق و سلیقه افراد ارتباط مستقیم دارد.
هر از سبک های عکاسی مانند پرتره، تبلیغاتی، طبیعت، فشن و … باتوجه به نامی که دارند مشخص است که در چه حوزهای بکار گرفته میشوند. همانطور که در رابطه با مدلینگ و فشن وجود دارد. عکاسی مد در زمینه فشن و ژست افراد است که میتواند بسیار جذاب و پر طرفدار باشد.
آموزش عکاسی مدلینگ
همان طور که عکاسی مدلینگ جذاب و پر رفدار است برای این که به خوبی انجام شود و فرد بیننده از عکس مورد نظر لذت برد عکاس باید یک سری نکاتی که در قسمت قبل ذکر کردیم مد نظر قرار دهد. نکات مورد نظر با آموزش هایی همراه است که کار را برای افراد آسان می کند. آموزش عکاسی های مدلینگ به شیوه های متعددی امکان پذیر است که در ادامه مطلب آن ها را ذکر می کنیم:
- آموزش از راه دور از طریق فضای مجازی
- آموزش حضوری در کلاس های بین شهری
- آموزش با استفاده از لوازم آموزشی چون CD و DVD
آموزش نکات عکاسی در زمینه های مختلف کارایی بسیار عالی دارد و می تواند یک هنرمند بسیار عالی را ایجاد کند. نکاتی ک در آموزش ها مطرح می شود کار را برای عکاسان بسیار آسان می کند که می تواند افراد را با مهارت خاص پرورش دهد تا عکس هایی بسیار زیبا را ایجاد کنند.
انواع عکاسی مدلینگ
نکات موجود در عکاسی مدلینگ بسیار زیادی است اما تنها درصد بسیار کمی وجود دارند که از این نکات مطلع بوده و به عنوان یک شخص حرفهای در آن فعالیت میکنند. در این صنعت هیچ مخاطبی به تجهیزات و یا حتی مدل های شما اهمیتی نمیدهد. تنها چیزی که مهم و قابل اهمیت است، نتیجه و برآیند کار در تصویر نهایی میباشد.
عکاسی مد خود به 4 دستهی اصلی تقسیم میشود که هر کدام از آنها به شرح زیر هستند:
1. مد کاتالوگ Catalogue Photography
عکاسی کاتالوگ سادهترین و تا حدی کم اهمیتترین نوع عکاسی مدلینگ است. این نوع سبک برای نمایش لباس و پوشاک هایی بکار گرفته میشود که در زندگی روزمره استفاده میشوند. تنها تفاوت عکاسی کاتالوگ با سایر انواع عکاسی محصول در تمرکز عکس روی لباس است.
مدل هایی که برای این منظور قرار میگیرند معمولاً کم حرفهای بوده و عکس ها را نیز میتوان در محیط های آتلیهای ساده به دست آورد.
2. عکاسی مد ادیتوریال Editorial Fashion Photography
نوعی عکاسی مدلینگ است که در آن تصاویر به منظور قرار گیری و استفاده در مجلات مخصوص مد، گرفته میشوند. داستان پردازی یکی از شیوه های این سبک است که برای روایت حالت های زندگی از مدل ها در درون قاب تصویر استفاده میشود. علاوه بر آن طراحان لباس و مد نیز بر اساس داستان های تعریف شده، به نمایش محصولات خود میپردازند.
در این نوع سبک، عکاس چندان کنترل زیادی بر روی همهی بخش های تصویر ندارد. انتشارات، طراحان و یا گاهی مشاوران تبلیغات نیز به مقدار زیادی نظرات خود را در عکاسی ادیتورال اعمال میکنند.
3. عکاسی مدلینگ عالی High Fashion photography
این سبک از عکاسی مدلینگ بسیار رقابتی و حساس بوده و معمولاً از مدل های بسیار حرفهای و شناخته شده و یا افراد و چهره های سرشناس و سلبریتی ها، در آن بکار گرفته میشود. البته در آمد زایی در این سبک بسیار زیاد است.
استایل هایی که در عکاسی های فشیون وجود دارد بسیار خاص بوده و استفاده از لوکشین های ویژه، انواع ژست های حیرت انگیز و لباس های تامل برانگیز، جزء ویژگی های آن محسوب میگردد.
تمام المان های موجود در عکاسی سطح عالی با جزئیات و دقت بسیار بالا انتخاب میشوند تا بتوان بالاترین تاثیر را روی بیننده گذاشت. تصاویر گرفته شده در این سبک برای کارها و کمپین های تبلیغاتی به صورت تگ برگ یا تک عکس استفاده میشود.
4. مد و فشن خیابانی Street Fashion Photography
عکاسی مد و فشن در خیابان یکی از انواع نسبتاً جدید عکاسی مدلینگ محسوب میشود که لوکیشن های اصلی آن، سطح خیابان های شهر است. با توجه به مهارت عکاس و نوع برند، عکس های مد خیابانی قابل استفاده در هر دو گروه ادیتوریال و یا کاتالوگ نیز هستند.
در این نوع سبک، مدل در زندگی روزمره و با حالت هایی عادی نمایش داده میشود. همچنین از ژست ها و نورپردازی های خاصی در آن استفاده نمیگردد.
نکات مهم در عکسبرداری مد
1. استفاده از عکس های مرجع در عکاسی مدلینگ:
همواره تعدادی تصویر به عنوان نمونه در نزدیکی خود داشته باشید. شما میتوانید با نشان دادن تصاویر به مدل خود از او بخواهید ژست های خودش را بر اساس این تصاویر ایجاد نماید. پس از مدت زمانی، این تصاویر نمونه را بروز کنید.
2. حرکت دست ها و پاها:
ژست یک مدل میتواند ایستا یا پویا باشد؛ حرکت را منتقل کند و یا اینکه ثابت به نظر برسد. ایجاد هر کدام از موارد مذکور وابسته به چگونگی قرار گرفتن دست و پاها در تصویر است. قرار دادن آنها به سمت بیرون و یکی در مقابل دیگری، حس راه رفتن به سمت دوربین را ایجاد میکند. برای حفظ حالت ثابتتر از مدل بخواهید پاها را در عرض شانه و دست ها را در کنار هم نگه دارد.
3. نقاط کانونی برای هدایت نگاه مدل:
اگر میخواهید مدل شما در جهت خاصی به نظر برسد، ترفندهای زیادی برای هدایت نگاه او وجود دارد. برای مثال، میتوانید از دست خود برای تمرکز سمت نگاه مدل استفاده کنید. حتی از آنها بخواهید که نگاه خود را به شیء خاصی در استودیو منعطف سازند.
4. تطابق ژست با محصول:
ژستی که مدل به خود میگیرد باید مناسب با محصولی که تبلیغ میکند باشد. برای مثال اگر از یک تاپ با پرینت دقیق عکس میگیرید، مسلماً دست های مدل باید نیم تنه را بپوشاند در غیر این صورت خریداران ممکن است نتوانند تصویر کامل را دریافت کنند.
و یا اینکه برای محصولاتی مانند کفش، قرار دادن هر پا در یک زاویه متفاوت به شما این امکان را میدهد که کفش را بیشتر نشان دهید.